Menü
     
Háttérzene

 Gordon Jang: Halleluja

Szent Cecília Kórus

Vezényel: Nagy István kántor-karnagy úr

     
3. KÓTA MINŐSÍTŐ 2019. 06. 21-22.

    

      Dunaharaszti,

      Szent Cecília Kórus    

                  2019. június 21-22.        

           KÓTA minősítő

                                Keszthelyen                                

                 

2019. június 21. pénteken lelkes izgalommal elindultunk Dunaharasztiról, a Szent István Plébánia Templomunk mellől Keszthelyre, ahol először vett részt a Kórus a

KESZTHELYI  DALÜNNEP

       rendezvényén, mely két évente kerül megrendezésre.

"...amíg egy nép énekel, messzire hallatszik,  hogy  létezik..."

Megérkezve Gyenesdiásra, a szállásunkra, majd az ebédelésből (Keszthelyről) visszatérve, nagyon jó helyet kaptunk a próbára. Délután már Keszthelyen voltunk ismét, séta közben megállva énekeltünk a nagy forgatagban. Amerre néztünk, éneklő csoportokat és a kíváncsi hallgatókat láttuk. Este, Keszthely Főterén gyűlt össze kb. 1400 énekes és kezdetét vette a fáklyás menet a Balaton partjára. Az úton tömeg figyelte a menetet és a folyóként hömpölygő énekesekkel énekeltek. A Balaton partján szállt az ének és bizony Kodály Zoltán jutott eszembe.

42 kórus részvételével zajlott le a két napos esemény, egyházi és világi kórusok részvételével. Kórusunk bemutatkozására 22-én reggel 9 órakor került sor. Én, részemről, az esélytelenek nyugalmával indultam a bevonulásunkkor, nem tudtam mi vár ránk. Örömmel énekeltünk! Műsorunk után leültünk és hallgattuk, figyeltük a következő kórusokat, ekkor szállt inamba a bátorság. 

Következő állomásunk a Festetics kastély volt, a tükör teremben énekeltünk, ami hatalmas élmény volt. Ezután elindultunk szabadon, ki, merre látott, federíteni a várost. Este 7 órára gyűltünk össze a Festetics György Zeneiskolában, ahol az értékelés történt. Nagy igalommal vártuk a végeredményt.

Megütöttük a szintet! A kapott pontszámok alapján

ARANY minősítést kaptunk!

20040401000407

Ezután hatalmas örömmel indultun haza! A buszban izzottak a telefonok, mindenki boldogan újságolta rokonainak, ismerőseinek, hogy kitartó munkánk mekkora jutalmat eredményezett. A jó Isten segítségével és dicséretével végeztük feladatunkat és érkeztünk haza a Szent István Plébánia Templomunk kapuja elé, épségben és jóleső fáradtsággal.

20040401000407

Ezt a biztonságos utazást itt is szeretném a Kórus nevében hálásan megköszönni Illés János-nak és Ibolyá-nak (Ventona), akik végig velünk voltak. János a busz vezetése mellett mindenütt jelen volt, drukkolt és buzdított minket, akár csak Ibolya, aki ráadásként nagyon sok fényképet készített, amelyek a galériában kaptak helyet. 

Megható volt mindannyiunk számára, amikor János a buszköltséget meghatározta. Amit összegyűjtöttünk, azt adjuk át az új Szent Imre templomunk költségeihez.

Úgy gondolom, ehhez nincs mit hozzáfűzni, áldja meg a jó Isten, áldás és öröm, hogy ilyen nagylelkű Emberrel hozott össze minket a gondviselés.

Köszönjük szépen !

Isten fizesse meg !

20040401000407

 

(Képek a Galériában láthatók, megnézni és meghallgatni pedig a videók menüpontban lehet.)

 

Hollóssy Imréné Cila

kórus tag

Ki, mint vet, úgy arat! 

 

Még nincs hozzászólás.
     
Isten éltessen sokáig!
     
Baratikor zenelejátszó

 Kórusművek meghallgatása:

(Kb. 40 kórusmű)

Itt, a barátikörön található lejátszót hallgathatjuk meg. Kattintás után a lapon jobb oldalt, fent található a lejátszó. 

Amennyiben a lejátszó feletti feliratra kattintunk

Open in a new window

megnyílik a három album és pár mű,

amik albumon kívűl lettek feltöltve.

Kellemes zenehallgatást kívánok!

     
Számláló
Indulás: 2017-09-24
     
Kapcsolatfelvétel

   

                hollossyne@gmail.com

     
FÓRUM

 FÓRUM

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
Szent Cecília Kórus és Szent Rita Kórus 2019. szeptember 22.
Gyászmise Halottainkért, 2019. szeptember 22.