Dunaharaszti, Szent Cecília Kórus
     
Menü
     
Óra
     
Kapcsolatfelvétel

hollossyne@gmail.com

     
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Regisztráció
Elfelejtettem a jelszót
     
HASZNOS TANÁCSOK KÓRUS TAGOKNAK, Egy kis tréfa!

 

Jó tanácsok énekeseknek! 

 

 

 Mosolyogva énekelj !!!

 

Képtalálat a következőre: „mosoly gif”

 

  Nevetgéléssel, sutyorgással ne zavard a próbát !!!

honlaphoz_mosolyogva_enekelj_2.jpg

 

Kedves Kórustársak! Az alábbi szemelvényt a Székesfehérvári Református Egyházközség Kórusának honlapján találtam. Ajánlom figyelmetekbe - teljes félkomolysággal!

 

 

10 parancsolat énekkari tagok számára:


1. Jöjj minél később a kóruspróbákra, hadd lássa mindenki, hogy rengeteg elfoglaltságod ellenére is feláldozod magad az énekkarért!

2. Hangosan és érthetően  kérdezd meg szomszédodat: Hányadik? Hol tartunk? Ebből látják, hogy önálló személyiség vagy. Csak a törtetők keresik és találják meg maguk a helyes éneket és ütemszámot.

3. Ha szólamod nem próbál, beszélgessél minden gátlás nélkül. Sose zavartasd magad! A többieknek adott tanácsok rád úgyse vonatkoznak.

4. Énekelj kezdettől fogva hangosan! Az erő mindig imponál. Nem szükséges, hogy a pianókat úgy vedd, ahogy a szerző és a karnagy kívánja. Minél hangosabban, legalább meglátják, hogy te a művet szívvel-lélekkel átérzed.

5. Nem szükséges, hogy az utasításaira még a következő próbán is emlékezz. Neki különösen nagy öröm, ha ugyanazt még egyszer elmondhatja, hiszen úgyis az a mániája, hogy minél többet beszéljen.

6. Ha régóta vagy kórustag, védd meg a jogaidat! Ne engedd, hogy háttérbe szorítsanak, hiszen te úgyis mindent jobban tudsz, mint az új tagok, és már a korod miatt is kijár neked a tisztelet.

7. Ha ifjú kórustag vagy, állandóan énekelj, de legalábbis dúdolgass a szünetekben is. Fő a feltűnés! Így legalább mindenki számára nyilvánvaló lesz csodálatos hangod és fantasztikus muzikalitásod.

8. Próba után, melynek végét intenzív fészkelődéssel, órád nézegetésével, ásításaiddal siettetheted, a kottákat csendben hagyd szanaszét. Ha lehet, keverd össze előzőleg, azután tűnj el a lehető leggyorsabban. Csodálni fognak, hogy valódi énekes létedre mennyire vágyódsz meghitt otthonodba.

9. A próbákat lehetőleg ne nagyon látogasd, hiszen te úgyis tudsz mindent. A te biztonságérzeted megnyugtatólag hat az énekkar többi tagjára is.

10. Ha valaki az előadáson hibát ejt, ne mulassz el feltűnően ránézni és fejet csóválni. Ebből mindenki láthatja, hogy nem te voltál, és a szegény bűnösben is fokozhatod az éneklés örömét.

 

                           

1 hozzászólás
Idézet
2018.02.08. 15:33
Gáspár József

Ha egy énekkaros-tag  betartja paracsokat, akkor elmehet  utcát seperni !!!!   


Válasz:

Ennek pont az a lényege, hogy ezt nem szabadna csinálni, de ezt csinálják sokan!!! 

     
Baratikor zenelejátszó

Kórusművek meghallgatása:

(Kb. 40 kórusmű)

Itt, a barátikörön található lejátszót hallgathatjuk meg. Kattintás után a lapon jobb oldalt, fent található a lejátszó. 

Amennyiben a lejátszó feletti feliratra kattintunk: 

Open in a new window

megnyílik a három album és pár mű,

amik albumon kívűl lettek feltöltve.

Kellemes zenehallgatást kívánok!

     
Naptár
2018. November
HKSCPSV
29
30
31
01
02
03
04
05
06
07
08
09
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
01
02
<<   >>
     
Névnapok, Látogatók
     
Madéfalvi emlékműnél a Szent Cecília Kórus